zaterdag 17 december 2011

Peperkoekmousse en mangomousse.

Peperkoekmousse (onderaan) en mangomousse (bovenaan).
Morgen hebben we een bijeenkomst om onze eerste citytrip van 2012 te bespreken,nl. Rome. 4 dagen gaan we cultuur opsnuiven,hopelijk lekker italiaans eten en drinken en ons te goed doen aan de mooie klanken van de italiaanse taal. Naar aanleiding van onze bijeenkomst,wou ik een italiaans gekleurd dessert maken maar ... Om een gekleurd dessert te maken moet ik dus al een witte basis hebben zoals o.a. mascarpone,yoghurt,platte kaas of dergelijke...Daar ik echter tiramisu deze week nog in kerstkleuren ga maken voor op het werk, was ik inspiratieloos. Na wat gegoogle gooide ik het driekleurig vlaggetje van Italiƫ overboord als idee (dat doe ik dan een volgende keer wel met een tiramisutaart ipv gewone tiramisu) en besloot ik iets gewaagder te proberen dat ik op de Libelle Lekker site vond: mousse van peperkoek en mango.
In het oorspronkelijk recept behoudt men echter de mango als fruit onderaan in stukjes gesneden met daarbovenop dan peperkoekmousse. Ik had echter zin om ook van de mango een mousse te maken en dus weer even googlen geblazen.
Even later kon ik dus aan de slag en het resultaat mag er toch qua uitzicht wezen (zie foto).

Nu is het nog spannend afwachten of het morgen goede reacties krijgt :-)

(en jaaaa,ik vond mijn oude kodak weer terug om een fotootje te kunnen nemen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten