woensdag 4 januari 2012

Witte en bruine chocolade panna cotta.

Allereerst mijn beste wensen voor het nieuwe jaar aan iedereen!
Opdat jullie geïnspireerd mogen zijn door mijn culinaire uitspattingen (receptjes vragen mag altijd) en dat het nieuwe jaar jullie veel zoets mag brengen!

Het onderwerp van vandaag is mijn dessert van oud op nieuw. In eerste instantie wou ik een citroenmousse maken en een panna cotta maar mijn onhandigheid heeft daar anders over beslist. De citroenmousse is wel gelukt maar... ten eerste kwam ik een hoeveelheid tekort om iedereen een potje te kunnen voorschotelen en ten tweede liet ik nadien een potje vallen zodat ik zeker te weinig ging hebben. Jammer,want het was eigenlijk wel lekker. Voor herhaling vatbaar dus. We proberen bij de volgende bijeenkomst om genoeg te maken en om niks te laten vallen.

Het uiteindelijke dessert dan: een witte chocolade panna cotta stond sowieso al op de menu.Deze was dan ook redelijk vlug gemaakt.
Omdat ik een duo van desserts beloofd had, was het even de kast doorzoeken. Ofwel werd het herhaling van het dessert van vorig jaar (speculoosmousse) ofwel een bruine chocolade panna cotta.
Ik vond het wel een mooie combo om een witte en bruine op tafel te zetten dus de keuze was vlug gemaakt.

Daar er echter in een aantal potjes nog citroenmousse zat,kwam ik potjes te kort.Niet nadenkend dat de panna cotta nog warm was,haalde ik mijn chocoladepotjes boven en vulde deze tot...ze natuurlijk door de warmte begonnen te smelten.
Nadat de citroenmousse al deels de grond opging, begon ik langzaamaan aan een desserten fiasco te denken.Gelukkig stonden de chocoladepotjes nog in hun plastiek bakje en kon ik de panna cotta terug in de pot kappen en op zoek gaan naar potjes. Uiteindelijk hebben de borrelglaasjes er deels aan moeten geloven maar bon,alles zat in potjes en kon rustig opstijven. Bij het opdienen nog wat chocoladeschilfers als versiering en dan de reacties afwachten.

Duo van bruine en witte chocolade panna cotta.

Witte chocolade panna cotta.

Bruine chocolade panna cotta.
Hoe simpel panna cotta ook te maken is,ik ben toch weer een beetje fier op mezelf dat ik weer goede complimentjes kreeg over het dessert. Het deed me enorm veel deugd dat het mijn gasten gesmaakt heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten